Autor: 021.rs

Novi Sad
19.10.2022.
13:44 > 14:07
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da "niko neće zaustaviti razvoj grada", komentarišući incidente koji su se dogodili u utorak na Šodrošu.
  • Јован

    21.10.2022 09:09
    Галенсизација
    Ђурић се конектује са браћом и сестрама у Републици Српској, али му је нешто слаб сигнал, ометају га ови силни шпијуни који су дошли у Београд.
  • NemanjaR

    21.10.2022 00:29
    Zašto ne?
    Ja ne razumem ljude koji blokiraju odličan projekat. Zašto da most ne bude tu? Pa neće uništiti šodroš. Sve ja razumem! I ja volim prirodu i pecao sam tamo kao mali, kupali se, roštiljali i sve ostalo... I šta sad? Zašto ne treba da most bude u nastavku bulevara? Imamo i gde da pecamo i da plivamo i da roštiljamo! Ne razumem uopšte čemu takva tenzija. Ako je politička onda razumem. Prezirem SNS, žute još više! Poštujem Ćutu i organizacije poput krov nad glavom, narodna patrola, balkaninfo i ostale.. Ali u čemu je sada problem?
  • Maca

    20.10.2022 10:27
    Može i bolje
    malo drugačije bi moglo razvijati grad. Nije sve u betonu,mostu,kružnom toku...Telep nema park, Adice nemaju asfaltirane puteve, razrušeno igralište, da ređamo dalje? A one PTICE ,SITNE ŽIVOTINJE, pa čak i ZMIJE ,kuda sa njima? Budite tako pametni i odgovorni i nađite rešenje. Šta će ostati dolazećim generacijama, samo beton? Šta ćete ostaviti svojoj deci? Samo beton? A FLORA I FAUNA? Za čega se plaća ekološka taksa - DA SE GRADI BETON?
  • Slobodan građanin

    20.10.2022 09:31
    Nijenapredak
    Nazadnjački uništitelj želi da uništi Šodroš a idijot ne govori o zaštiti izvorišta. Ovo nije razvoj grada ovo je Nazadnjački uništavanje Novog Sada i Šodroša.
  • Sandra

    20.10.2022 06:22
    Najgori gradonacelnik ikada
    Koliko si se ugradio gradonacelnice u ovaj projekat? Pa ti bi kao gradonacelnik trebao na Sodrosu da budes u kampu sa ljudima, tvojim gradjanima. AJD PROSETAJ SAM gradom..kao sto je recimo Bora Novakovic sa radnicima Gradskog zelenila sadio grb Novog Sada i po ceo dan isao po celom gradu, pricao sa ljudima, a gde si ti. AJDE KRENI DA TI KAZEMO STA MISLIMO , mi tvoji gradjani. Gde si bio kad su nam kuce krecili nocu bez pitanja? Ofarbali ti botovi grad kao fasisti, ti cutis, sad se javljas da zastitis koga???? Pa treba ovde ziveti i pisle funkcije, imas li obraza??? Nisi jos shvatio da se lovom nista sem sljokica i kica ne kupuje?Pamet se ne kupuje- to je proces dug, u pamet se ulaze.E moj najgori do sad gradonacelnice!!!
  • Grut

    20.10.2022 00:20
    Какав ће то тресак да буде када овај и његова братија падну.
  • Komsija

    19.10.2022 23:37
    Ništ ja ne svatam,po paragovu lasica rasprodo neka drva kaže dao mu gradonačelnik
    Pa odakle gradonačelniku drva ? I posto ovaj prodo
    Ja ništa nisam dobijo
  • sxsxsxss

    19.10.2022 19:01
    Izgubljen pogled
    Vidim da Đuriću opet ništa nije jasno, zato gleda u plafon, u prazno...
  • pajo patak

    19.10.2022 18:48
    @Лиманац
    ne samo Liman, Novi Sad hoće dva nova mosta, ali kao što bi rekao tvoj bivši susjed Jurica Pađen iz Aerodroma: stavi pravu stvar na pravo mjesto.
  • Bujke

    19.10.2022 18:02
    X
    Gde je dozvola i gde je pecat
  • Cirkus

    19.10.2022 17:01
    Klovn
    Neka neko objasni ovom klovnu da to nije razvoj grada kada gradis tako sto unistavas i to malo preostalih zelenih povrsina a ljudima nabijas most i autoput u visini drugog sprata zgrade.
  • mmm

    19.10.2022 16:36
    Vučeviću zašto nezakonito već 10 godina postavljaš načelnike i zamenike po upravama, bez da si raspisao javni konkurs. Znaš da u vd stanju ne mogu biti duže od tri meseca bez raspisanog javnog
    konkursa. Koje su posledice nezakonito postavljenih načelnika u odnosu na potpisivanje svih važnih dokumenata, kao i materijala prema sednicama skupštine.
  • /

    19.10.2022 16:28
    /
    a jel vam amsterdam velegrad, ...nci?
    on nije veci od nsa
  • Kerefeke

    19.10.2022 16:25
    Ako je projekat 70 god star onda razmisli da li se tu sta oromenilo.
    Da li je to trasa koja ima smisla i da li je most na tom mestu potreban. Svi se slazemo da je most potreban ali ne na tom mestu. Vecina nas novosadjana i onih iz naselja kraj dunava smo glupi jer smatramo da je mostu mesto uzvodno kod futoga ili veternika. A ti zbog ns na vodi hoces bas tu most. O kakvoj obilaznici se radi? Sa autoputa kroz umalo centar u frusku goru?
    To i klinci shvataju da je glupo. Tu nepostoji ni jedan pravi argument za ovaj poduhvat. Postoji samo tvoj i jos neciji interesi.
  • sevecdec

    19.10.2022 16:22
    umišljeni snob
    Novi Sad je uništen u svim oblastima, postao je nehuman za normalan život, bez parkova, zelenih površina, parking mesta, sav je izbetoniran i izgradjen, pun kriminala, i pešacima je teško da se kreću a kamoli automobilima. Zato ti je pametnije da ne lupetaš jer smo još pre deset godina znali da od tebe neće biti nikakve vajde i dobrog za naš grad, znali smo koliko si nesposoban za bilo kakav ozbiljan posao, a isto smo tako znali da ćeš se brzo snaći u društvu kompromitovanih i ograničenih ljudi. To si ti. Bački Petrovac je za tebe bio plafon.
  • dogodine u Botošu

    19.10.2022 16:08
    Gradonačelniče, svratite malo do Ljubljane. To je razvoj grada. A ovo što vi ovde radite je grabež. Nije razvoj.
  • Urbicid

    19.10.2022 15:38
    Razvoj kad mi zaklone sunce?!?
    NIje razvoj kad mi građevinska mafija umesto prizemnog objekta, izmenom plana "razvoja grada", u neposrednoj okolini gradi P+5 spratova. To je zločin, jer mi se tako potpuno zaklanja sunce, a to se danas veoma dobro vidi: kad nema grejanja koliko je osunčanost značajna i za zagrevanje objekta.
  • Лиманац

    19.10.2022 15:14
    Стоп лажним активистима!
    Лиман хоће нови мост!
  • Neko iz mase strucan

    19.10.2022 15:13
    Gradonacelnice,
    Nemojte da se brukate.
    Lose su vam to sve napisali!
    A taj neko je jos pobrkao stratesku procenu utucaja i procenu uticaja. Malo komplikovano za onog ko ne zna .
    Strateska procena uticaja se radi za planski dokument u skladu sa istoimenim zakonom! Da li ce se raditi strateska procena za planski dokument ne odlucuje Pokrajinski zavod za zastitu prirode nego nadlezni organ jedinice lokalne samouprave nadlezan za poslove urbanizma, a po prethodno pribavljenom misljenju nadleznog organa jls za zastitu zivotne sredine.
    Strateska procen uticaja.nije radjena za planski dokument. Proveri zasto kod onog ko je tako odlucio.
    Postoji i zakon o proceni uticaja, kao i uredbe kada se procena uticaja obavezno radi, a za koje objekte moze da se radi. Ona se radi za projekte,objekte ne za planove.
    Ona procena uticaja sto je radjena za generalni projekat sa studijom opravdanosti je sramota i bas bi mogli da nam je pokazete.
    Za pripremne radove opet niste radili procenu uticaja. Mozda cete za gradjevinsku dozvolu i raditi ali tada ce biti kasno jer nece biti nicega vise od prirode.
    Ako treba da vam dam jos neka tumacenja i objasnjenja slobodno pitajte i vi i bilo ko drugi.
  • Regular Gnoll

    19.10.2022 14:28
    Niko Limancima neće uništiti životnu sredinu, a posebno ne bahati lopovi koji svoje bahate malverzacije po Novom Sadu pravdaju glasovima iz okolnih sela. Neće proći.
  • Bzv

    19.10.2022 14:25
    Niko nece zaustaviti bogacenje gradjevinske mafije i koruptivnih politicara.
  • Samo neka je profit,

    19.10.2022 14:20
    pa šta košta da košta
    G. gradonačelnik bi trebao da nauči šta je rast, a šta razvoj grada. Razvoj grada ne podrazumeva nekontrolisani rast grada. Posebno ne u uslovima kad grad raste raste preko optimalne granice, a unutrašnjost Vojvodine, i cele Srbije, ostaje prazna.
    Na razlikovanje ovih kategorija ima i imaće još veće društvene, ekonomske, socijalne, itd posledice.
  • Liman

    19.10.2022 14:06
    Šta reći
    A Mića gleda u nebo i ne veruje šta ovaj priča..
  • ex chapman

    19.10.2022 14:05
    razvoj
    niko ni ne zeli da zaustavi razovj grada. samo sto postoje dve suprotstavljene teorije o tome sta razvoj zapravo znaci. za vecinu ljudi razvoj je unapredjenje. medjutim ima i ona druga grupa koja pod razvojem podrazumeva nekontrolisano grabljenje, otimanje, ogradjivanje i uopste povecanje bogatstva, moci i kontrole u rukama privilegovane manjine, a na stetu svih ostalih i svega ostalog!
    nije razvoj grada kada za potrebe privatnog investitora izmenite regulativu tako da on moze da srusi one trscare u Kraljevica Marka. iste one koje su godinama bile pod tako strogim rezimom "zastite" da vlasnici nisu smeli ni da ih odrzavaju, jer bi se time "ugrozila njihova autenticnost". i kad su se usled godina "zastite" trscare vec gotovo urusile, dodje "investitor" i kupi ih budzasto. a onda se preko noci promene propisi i "autenticni primeri vojvodjanske arhitekture" nestanu sa lica zemlje. to nije razvoj, to je kolosalna prevara.
    isto tako nije razvoj kada se zarad privatnog profita unistava i to malo sume sto je ostalo. a kako rece ona gospodja - sve je to trojanski konj za NS na vodi, koji tek treba da donese ekoloske holokauste. posebno se "radujem" poplavama uzvodno kad pomere nasip prema matici Dunava. a poznavajuci kvalitet i postenje klasicnog investitora, ni u ludilu ne bih kupio nekretninu koja ce tu biti izgradjena
  • Ogulinski demagog

    19.10.2022 14:04
    A samo vi iz sekte znate sta je razvoj grada?
  • Dragan

    19.10.2022 14:00
    Podrška za most
    Podrška za most sa vijaduktom!
  • boger

    19.10.2022 13:57
    Naravno
    Tričarije kao što su inteligencija, obrazovanje, vaspitanje, dobar ukus, briga o drugima, moral, ekologija, običan zdrav razum i poštovanje zakona za bratiju su samo gnjavaža koja im stoji na putu do njihovog napretka.
  • /

    19.10.2022 13:55
    /
    komunisti su napravili bulevar mihajla pupina po planovima kralja aleksandra pa se vidi kakvo je s.... nastalo

    isto to se odnosi i za ovaj most.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna